- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Omladinci Sloge učesnici 28.”EUROFEST” rukometnog turnira koji se igra u Sloveniji

Omladinci Sloge učesnici 28.”EUROFEST” rukometnog turnira koji se igra u Sloveniji

Rukometni festival u Sloveniji je najveći turnir omladinskog rukometa u Evropi i nakon dvije godine pauze zbog Corona Virusa, ponovo se vraća na rukometnu scenu. MRK “Sloga” u suradnji sa sportskim prijateljima, Rukometni Klub “Nova Bila”, odlazi sa ekipom dječaka koja će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na tom turniru.

🇸🇮🇧🇦Turnir se igra od 02.07 do 07.07 u Kopru a uprava kluba zajedno sa sponzorima je uspjela napraviti veliki iskorak te omogućiti omladincima da potpuno BESPLATNO putuju u Sloveniju. Na poziv domaćina turnira, naši dječaci odlaze dan ranije u Koper a povratak je zakazan za 09.07. Nadamo se da će ovo prijateljstvo zaživjeti i da ćemo i narednih godina biti sudionici ovog velikog rukometnog događaja.

Najveći omladinski turnir u Evropi je prava prilika da naša djeca vide gdje smo u poređenju sa svjetskim rukometnim ekipama i naravno velika prilika da se dobro zabave i uživaju. Preko 200 timova i 3000 učesnika iz cijelog svijeta krasi ovogodišnji turnir a neke od zemalja koje će biti sudionici turnira su: Francuska, Mexico, Belgija, Danska, Češka, Poljska, Srbija, Hrvatska itd.

Exit mobile version