- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Rukometaši Sloge slavili pobjedu u gostima

Rukometaši Sloge slavili pobjedu u gostima

RK Međugorje – MRK Sloga 27:36

Sinoć je u okviru 6. Kola prve lige Federacije BiH naša ekipa gostovala u Čitluku i ostvarila veliku pobjedu protiv ekipe RK Međugorje.

Konačno jedna utakmica Sloge koja nam pokazuje pravo stanje i kvalitet koji posjedujemo. Veliko pojačanje u ovoj utakmicu bio je i povratak na teren našeg Demirović Ajdina koji je u igru vratio neophodno samopouzdanje i sigurnost u oba pravca. Posebno nas raduje činjenica da su svi igrači dobili svoje minute na parketu a svoj prvi pogodak za seniorski tim postigao je Cinco Ajnur ( 2008 godište ).

Najefikasniji u našoj ekipo bio je Boškić Branko sa 11 postignutih pogodaka. Demirović Ajdin 7, Nevistić Nikola 5. Po tri pogotka su postigli Halebić Anes, Pokvić Mesud i Čaluk Haris. Jedan pogodak su dodali Jurina Luka, Sadiković Zlatif, Delić Arnes i Cinco Ajnur. Maestralan na golu bio je Drino Midhat sa 18 odbrana, dok je Kolak Teo upisao 6 uspješnih intervencija.
Trener ekipe gosp. Biljaka Goran, pomoćni trener Crnica Kenan.

U Ekipi Međugorja najviše se istakao Šego Ivan sa 7 golova. Martinović Luka 6, Stojić Ivan 4. Po tri pogotka dodali su Tadić Ante i Božić Marin, Paonja 2, Knezović 1, Ostojić 1.
Trener ekipe gosp. Luka Bradarić.

Domaćinu se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri te na izvrsnom gostoprimstvu. Vidimo se u Vakufu !

Naredno kolo naša ekipa je slobodna a za petnaest dana dočekujemo ekipu RK Rvacka Livno. Ovim putem se zahvaljujemo svim našim navijačima na velikoj podršci koju dajete našoj mladoj ekipi. 💪

Exit mobile version