- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Zimska čarolija: Ždrimački slap prekriven ledom i snijegom

[FOTO/VIDEO] Zimska čarolija: Ždrimački slap prekriven ledom i snijegom

Ždrimački slap, koji se nalazi 6 km istočno od urbane jezgre općine Gornji Vakuf-Uskoplje, sada je pod zimskim čarobstvom. Hladne temperature i velika količina snijega su napravile čudo na ovom području. Slap, koji je visok 29 metara, sada je potpuno prekriven ledom i snijegom, stvarajući nevjerojatnu sliku koju bi svatko želio vidjeti.

Ovaj slap, zajedno sa Ždrimačkim (Hadžića) jezerima, je zaštićen Prostornim planom Bosne i Hercegovine i smatra se Rezervatom prirode lokalne vrijednosti. Osim toga, obuhvaćen je i Prostornim planom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje te se smatra kao prirodna vrijednost od značaja za općinu.

Slap se može pohvaliti nevjerojatnom estetskom i prirodnom vrijednošću te predstavlja veliku priliku za razvoj turizma, rekreacije i sportskog penjanja. Zbog svoje ljepote i vrijednosti, Ždrimački slap je označen kao objekt prirodnog naslijeđa vrijedan čuvanja.

Sada, zbog velike hladnoće, Ždrimački slap je prekriven ledom i snijegom, što ga čini još spektakularnijim. Ovaj zimski pogled na slap sigurno će oduševiti sve koji ga posjete u ovim hladnim mjesecima. Također, izvorišno područje Crnodola, uključujući i Ždrimački slap, obuhvaćeno je vodozaštitnom zonom, što pokazuje koliko se ovo područje cijeni i štiti.

Ukratko, Ždrimački slap, koji je inače poznat po svom izgledu u proljeće poslije topljenja snijega ili u jesen poslije velikih kiša, sada je pod zimskim čarobstvom, stvarajući nezaboravan prizor leda i snijega. Svi koji žele doživjeti ovu zimsku čaroliju, neka ne gube vrijeme i neka se upute u posjetu slapu.

Exit mobile version