1.7 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Defile 52. generacije maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“

Danas su građani Gornjeg Vakufa-Uskoplja ispratili 52. generaciju maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Šezdeset svršenika iznjedrile su opća gimnazija, elektrotehnička škola, mašinska tehnička škola i škola uslužnih zanimanja, frizer/vlasuljar.

Gornjevakufska srednja škola iz generacije u generaciju upisuje više učenika, ne samo sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja, nego i iz Prozor-Rame, Bugojna i Donjeg Vakufa. Učenici i njihovi roditelji su prepoznali kvalitetu obrazovanja koja je oplemenjena najsavremenijim učilima. Tako škola ima jedan od najsavremenijih laboratorija za praktičnu nastavu elektrotehničara, laboratorij hemije koji svojom opremljenosti ne kaska ni za onima na bosanskohercegovačkim fakultetima, a tu je i radionica za mašinsku školu koja je u ovoj školskoj godini opremljena CNC mašinom, te savremenim stegama, radionica za frizersku školu, te kompletna oprema za medicinsku školu.

Sve učionice su opremljene video projektorima i laptopima povezanim na Internet što omogućuje dodatno podizanje kvalitete izvođenja nastave.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti