- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja: Čovjek koji hrani medvjede i čuva...

[VIDEO] Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja: Čovjek koji hrani medvjede i čuva oldtimere

Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja postao je poznat ne samo u svojoj lokalnoj zajednici već i šire zbog neobične priče o brizi za dva medvjeda. Ovi divlji sisavci su došli u Eminov život kao mladunčad nakon što su im lovci nehumanim činom oduzeli majku. No, umjesto da prepuste sudbini, medvjedi su pronašli dom i zaštitu kod Emina Ljutića.

Emin nije štedio truda kako bi osigurao dobrobit svojih neobičnih ljubimaca. U početku, hranio ih je dječijom hranom, brinuo se o njima kao roditelj, stavljao im pampers pelene, čak je spavao s njima u krevetu punih osam mjeseci. Ova neobična povezanost između čovjeka i medvjeda čini Eminovu priču jedinstvenom.

No, ljubav prema medvjedima nije jedini neobičan aspekt u Eminovom životu. Nedavno se našao u nezgodnoj situaciji kada mu je bilo potrebno platiti 5000 KM svojoj bivšoj ženi. Advokat je došao s neočekivanim zahtjevom – tražio je medvjeda od Emina kao sredstvo plaćanja. Emin je odbio, tvrdeći da su medvjedi državna imovina, te je odlučio braniti svoje neobične ljubimce.

Još jedna zanimljiva činjenica o Eminu je njegova strast prema starim automobilima. Dobio je novac od jednog donatora za kupovinu drva za zimu, ali umjesto toga, odlučio se za kupovinu alata za popravak svojih pet oldtimera. Emin je poznat kao jedan od najboljih auto mehaničara u svojoj sredini i šire. Čuva pola stoljeća stari rovokopač, prvi koji je došao u Gornji Vakuf-Uskoplje, i povremeno ga upali kako bi očuvao uspomene na stara vremena.

Emin Ljutić je definitivno neobična ličnost koja svojim postupcima ostavlja dubok trag u zajednici. Njegova priča pokazuje ne samo ljubav prema životinjama, već i strast prema starim mehaničkim ljepoticama koje čuva kao dio svoje životne priče. Više o Eminovoj fascinantnoj priči možete saznati u priloženoj video priči.

Exit mobile version