- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: 19. sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

FOTO: 19. sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

Foto: Muamer Čehić

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf – Uskoplje vijećnici su raspravljali o 14 tačaka dnevnog reda od kojih je najzanimljivija bila 3. tačka odnosno, izvještaj o radu JU „Dječji vrtić“ Gornji Vakuf-Uskoplje za 2010. godinu i Plan rada za 2011. godinu.

Ljubica Rajić bivša direktorica ove Javne ustanove, izrazila je zabrinutost i apelovala načelniku, vijećnicima, predstavnicima stranaka za što skorije završavanje sanacije prostora vrtića. Said Imamović predložio je pauzu i pozvao predsjednike klubova na dogovor oko sanacije vrtića.

Dogovoreno je da završetak radova bude prije nove godine i da se formira upravni odbor JU. Ova tačka je usvojena jednoglasno sa 20 glasova ZA.

5. tačka dnevnog reda odnosi se na izgradnju Regionalnog centra za upravljanjem otpadom. Završetak radova 3 – 5 godina, zapošljavat će 20 – 25 radnika, uspješno je usvojena.

11. tačka prijedlog Odluke o davanju imena mosta na rijeci Vrbas prihvaćen je od strane vijećnika. Most koji se nalazi na Ždrimačkom putu, kod bloketare nosit će naziv “Most Mehmeda Drine”.

12. tačka prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu poslovnog prostora između JU Doma zdravlja i JU Apoteka Gornji Vakuf-Uskoplje, jednoglasno je usvojen. Vijećnici su se složili da je vrijeme da se JU Apoteka Gornji Vakuf-Uskoplje izvuče iz financijskog kolapsa.

Na kraju 13. tačka kao i sve prethodne uspješno je usvojena a odnosi se na otkup zemljišta u Batuškom Lugu kao i na prodaju magacina u Voljevcu.

{joomplucat:230 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version