- Reklame -
Naslovnica Bosna i Hercegovina Ostale Vijesti OK ‘Mehmed-beg Stočanin’: Čestitka povodom Dana nezavisnosti BiH

OK ‘Mehmed-beg Stočanin’: Čestitka povodom Dana nezavisnosti BiH

Bosna i Hercegovina

1. mart je jedan od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Na taj dan 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, njih preko 64 posto, odlučilo se za nezavisnu, suverenu, samostalnu i cjelovitu Republiku Bosnu i Hercegovinu u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama.

Republika Bosna i Hercegovina svoju nezavisnost je bolno i krvavo platila u narednih nekoliko godina poslije toga, njeni građani su izloženi najtežim oblicima masovnih ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, genocidu i progonima najvećih razmjera nakon Drugog svjetskog rata od strane srpskog i hrvatskog agresora. Bosna i Hercegovina je uprkos svim napadima opstala, a njeni građani su nesalomljivom borbom u odbrani vlastite i jedine domovine pokazali kako se u srcu nosi grb i zastava rodne grude.

Bosna i Hercegovina i danas prelazi težak put ka svjetlijoj budućnosti. Nadamo se da ćemo zajedničkim radom, razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti što skorijem približavanju i ulasku Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Svim građanima i svim ljudima dobre volje širom svijeta koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu upućujemo iskrene čestitke povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

IO Omladinskog kruga „Mehmed-beg Stočanin“ Gornji Vakuf

Exit mobile version