- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Ograda harema džamije u naselju Ždrimci

FOTO: Ograda harema džamije u naselju Ždrimci

Foto: Ilijaz Skeho

Mještani povratničkog gornjovakufskog naselja Ždrimci protekle godine su pokrenuli inicijativu oko ograđivanja mjesne džamije. Za temelje ograde mještani su sabirali novac po mjesnoj zajednici.

Nakon što je čuo za akciju oko ograđivanja harema džamije, mještanin naselja Ždrimci koji je na privremenom radu u Austriji, Remzo Trkić je obećao i u cijelosti finansijski podržao ograđivanje harema džamije.

Kamene radove na izgradnji ograde izvodio je Meho Trkić, dok je ogradu radio Mensur Trkić. Džamija u naselju Ždrimci je u toku rata bila porušena, da bi nakon rata povratnici u ovo naselje izgradili novu.

Također, preko puta džamije izgrađeno je spomen obilježje za poginule borce iz naselja Ždrimci. Spomen obilježje poginulim borcima izgradila je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Gornji Vakuf.

Namjera mještana ovog gornjovakufskog naselja Ždrimci je da u budućnosti naprave i abdesthanu i mokri čvor preko puta džamije. Ovu akciju je također obećao pomoći mještanin Ždrimaca na privremenom radu u Austiji Remzo Trkić.

{joomplucat:410 limit=8|columns=4|ordering=random}

Direktan link do GALERIJE FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version