- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Održan karate turnir u Gornjem Vakufu-Uskoplju ‘Sloga 9’

FOTO: Održan karate turnir u Gornjem Vakufu-Uskoplju ‘Sloga 9’

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

U Gornjem Vakufu-Uskoplju danas je održan turnir u karateu u omladinskim kategorijama. Uspješan organizator turnira ‘Sloga 9’ bila je ekipa Karate kluba Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Na turniru su učestvovala 22 kluba sa 189 takmičara koji su se borili u 206 kategorija. Najuspješnija je bila ekipa domaćina KK Sloga sa 70 bodova, drugo mjesto u generalnom poretku pripalo je ekipi Empi Prozor sa 42 boda, dok je treća bila ekipa Neretva iz Mostara sa 24 boda.

Ukupno su karatisti Sloge osvojili 36 medalja od čega njih sedam zlatnih, te sedam srebrenih i 22 bronzane medalje. Zlatom su se okitili: Muhamed Šumar, Anela Karamustafić, Antoni Jerković, Katarina Šako, Almina Šehić, Glorija Galić i Amila Bušatlić. Srebrene medalje su osvojili: Stjepan Jerković, Anela Karamustafić, Ana Šako, Natalija Zeko, Slave Blažević, Mualema Bušatlić i Amila Bušatlić.

Slogini karatisti su i u ekipnoj konkurenciji bili neumoljivi. Tako su u konkurenciji kadeta bili uvjerljivo prvi, jer su Slogini takmičarima pripale zlatna i srebrena medalja. Kadetkinje i juniori su u svojim konkurencijama bili srebreni.

Takmičare Sloge predvodili su treneri Nijaz Brica i Ferid Beganović.

{joomplucat:505 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version