- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Planinarski pohod ‘Memorijal Goran Ćišić 2012’

FOTO: Planinarski pohod ‘Memorijal Goran Ćišić 2012’

Foto: Rusmir Crnica/GornjiVakuf-x.com

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, godišnjica pogibije Gorana Ćišića, heroja Bosne, obilježena je planinarskim pohodom u organizaciji PD „GORAN“. Pohod je startao sa Ravnog Rostova, odakle je put mjesta pogibije krenulo 150 ljubitelja prirode ali i djela heroja Gorana Ćišića. Ovogodišnje učesnike pohoda pratili su idealni vremenski uslovi, nije bilo sniježnih padavina, a sunce je obasjavalo veći dio puta.

Na mjestu gdje je rahmetli Goran poginuo, u seli Podripci općina Donji Vakuf,  planinare je dočekao predsjednik PD „GORAN“ Ekrem Polić kome je vođa puta Jareb Rahman predao raport. On je u svom raportu istakao da su svi planinari, njih 150 uspješno prešli put i došli na ciljno mjesto. Nakon raporta uslijedilo je polaganje cvijeća udruženja boraca i porodice rahmetli Gorana. Čas historije održao je Ibrahim Topčić, koji je podsjetio na Goranovu velikodušnost i hrabrost, te tugu koja je zadesila ne samo Gornji Vakuf, već i cijelu Bosnu i Hercegovinu tog nesretnog  20.decembra 1994.godine.

I ove kao i svake prethodne godine nastupilo je proglašenje najmlađeg i najstarijeg učesnika pohoda. Najmlađi učesnik marša bio je Haris Plačo, a najstariji Jusuf Ždralović. Nagrade je obezbijedio kao i prethodnih godina Gazić Šefko.

Na kraju su uručene zahvalnice udruženjima za učešće na pohodu.

{s}goran221212{/s}

Exit mobile version