- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje U četvrtom kvartalu 2012. Ahmed Brica osvojio zlato na Državnom prvenstvu u...

U četvrtom kvartalu 2012. Ahmed Brica osvojio zlato na Državnom prvenstvu u karateu

Ahmed Brica, najuspješniji sportista u 2012.godini sa područja Gornjeg Vakufa

Posljednji kvartal 2012.godine obilježili su lokalni izbori na kojima je Sead Čaušević ponovo izabran za načelnika Općine, Ahmed Brica je postao prvak Bosne i Hercegovine u karateu za juniore, a ponovno je na dostojanstven način obilježena godišnjica stradanja Gorana Ćišića.

U oktobru Sead Čaušević reizabran za načelnika Općine

Na Lokalnim izborima 2012 Sead Čaušević je ubjedljivo izabran za načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Ovo je za njega drugi mandat na poziciji načelnika.

U Voljicu u mjestu Gaj otvoreno je Spomen obilježje za poginule borce Armije RBiH koji su poginuli u proteklom ratu.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir boravio je u službenom posjetu općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Karatisti Sloge ponovo odlični, a i dalje Ahmed Brica prednjači, ovog puta je odnio zlato iz Gradačca.

U novembru Ahmed Brica osvojio zlatnu medalju na Državnom prvenstvu za juniore

Na 19. Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Mostaru, Gornjovakufljanin Ahmed Brica član Karate kluba Sloga se okitio zlatnom medaljom.

Filip Arežina bivši nogometaš Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja debitovao je za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv odgovarajuće selekcije Poljske.

U petak, 9.novembra nestao je Esmir Dželilhodžić nastanjen u ulici Šehitluci u Gornjem Vakufu. Do trenutka pisanja ovog članka Esmir još nikad nije pronađen.

U Gornjem Vakufu održana je promocija knjige „Beskrajna svjetlost – MUHAMMED A.S.“ od turskog pisca i mislioca Fethulaha Gülena.

U decembru se sjećamo heroja Gorana Ćišića

Kao i svake prethodne godine i ove je centralni događaj u decembru bilo sjećanje na heroja Gorana Ćišića, uspješno su organizovane akademija i pohod njemu u čast.

Na međunarodnom turniru u karateu Ahmed Brica i Muahmed Šumar su donijeli zlatnu, odnosno srebrenu medalju u Gornji Vakuf.

Omladinska banka Gornji Vakuf-Uskoplje je predstavila rezultate svoga rada za 2012.godinu. realizovano je devet projekata ukupne vrijednosti 39.781,12 KM. 

Exit mobile version