- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje U trećem kvartalu 2012.godine u Gornjem Vakufu organizovan iftar na otvorenom

U trećem kvartalu 2012.godine u Gornjem Vakufu organizovan iftar na otvorenom

Iftar u haremu džamije 'Mehmed-beg Stočanin', 13.08.2012.godine

Treći kvartal 2012.godine ostat će upamćen po omladinskom iftaru u haremu džamije Mehmed-bega Stočanina, po predizbornoj kampanji, posjeti američkog Ambasadora Gornjem Vakufu, po velikom sportskom uspjehu Berzada Demirovića, te izboru nove uprave RK Sloga,

U julu Gornji Vakuf posjetio Ambasador SAD-a Patrick Moon

U posjeti općini Gornji Vakuf-Uskoplje bio je ambasador SAD-a Patrick Moon. On je posjetio Omladinski centar Gornji Vakuf-Uskoplje u kojem su boravili volonteri iz Sjeverne Karoline.

U gornjovakufskim naseljima Duša i Uzričje upriličeno je otkrivanje Spomen ploča poginulim borcima ARBiH i civilima iz ovih naselja.

Druga autorska knjiga Ibrahima Milanovića Brajkana, pisca iz Gornjeg Vakufa sa adresom prebivališta u Finskoj, promovisana je u njegovom rodnom gradu.

U osamdesetprvoj godini života umro je Đuro Hrćan, legenda Gornjeg Vakufa. Đuro Hrćan je bio prije svega veliki čovjek, a zatim sportista i muzičar.

U augustu prvi put u Gornjem Vakufu organizovan iftar na otvorenom

Po prvi put u višestoljetnoj historiji Gornjeg Vakufa organizovan je iftar na otvorenom. Preko 250 mladih ljudi sa područja cijele općine iftarilo je u haremu džamije „Mehmed-bega Stočanina“ u centru grada. Organizator iftara bio je Omladinski krug „Mehmed-beg Stočanin“ Gornji Vakuf.

Članovi humanitarne organizacije „Mladi mjesec“ iz Švicarske nastavljaju sa svojim akcijama i ovog ljeta. Ovog puta su uručili pomoć ukupne vrijednosti. 4.900,00 švicarskih franaka.

Tokom mjeseca su po cijeloj općini harali požari koji su odnijeli veliki dio šumskog bogatstva na Vranici.

U septembru Berzad Demirović bio ponos grada, a RK Sloga dobila novu upravu

Berzad Demirović  je u dresu kadetske reprezentacije Katra osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Azije za mlade.

Novi upravni odbor RK Sloga čine: Samir Šeketa, Omer Hadžijusufović, Salih Kasumović/Ikan, Naser Karamustafić, Said Imamović, Gekić Edin i Ohran Senad.

Odigran je turnir u uličnoj košarci a osvajač je bila ekipa AD Špedicija iz Bugojna.

Nakon gotovo mjesec dana, turnir u malom nogometu koji se igrao u sklopu manifestacije „Dani otpora-Dani slobode Privor 1992-2012“ je došao do svog kraja. Kroz cilj uzdignutih ruku su prošli igrači ekipe Saraj Komerc.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i mještana sela Bojska otvorena  spomen Česma šehidima MZ Bojska i Lužana.

U gornjovakufskom naselju Boljkovac otvoreno spomen obilježje za trinaest šehida i pet civilnih žrtava rata. Među šehidima su i tri dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatnog ljiljana.

Akciji Let's Do It – Očistimo zemlju za jedan dan, pridružili su se i građani iz Gornjeg Vakufa.

Exit mobile version