- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Održano takmičenje u streljaštvu vazdušnom puškom

FOTO: Održano takmičenje u streljaštvu vazdušnom puškom

Foto: Adan Topić

Danas je u Gornjem Vakufu u sklopu manifestacije „Dani deblokade Gornji Vakuf 2013“ održano takmičenje u streljaštvu vazdušnom puškom. Na takmičenju su učestvovali članovi jedanaest četa 317 SBBR, te u posebnoj kategoriji članovi Streljačkog kluba „Preporod“ i ostali zaljubljenici u ovaj sport.

U kategoriji četa/brigada prvo mjesto je osvojila Bistrica (Filan Alija i Abazović Bahrudin), drugo mjesto je pripalo četi Šesta (Nijaz Gudić i Ahmet Muminović), dok je treća bila Vojna policija (Rasim Demirović i Mahmut Hadžijusufović).

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Alija Filan, član SK Preporod, drugi je bio Emsad Čaušević, a treći Tahir Musa.

U općoj kategoriji najbolji je bio  Adnan Gekić iz SK Preporod, drugo mjesto je osvojio Amir Čehaja, a treće Islam Kulaglić, član SK Preporod.

Takmičenju je prisustvovao sudija Balihodžić Izet iz SK „Donji Vakuf“, koji je bio nadležan za pridržavanje propisa o sigurnosti upotrebe vazdušnog oružja, te nakon meča vršio očitavanje rezultata pojedinih takmičara i ekipa .

Adnan Gekić, predsjednik SK Preporod je neposredno po završetku današnjeg takmičenja u razgovoru za GornjiVakuf-x.com izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima njegovog kolektiva, ali i izrazio nadu i želju za omasovljavanjem ovog sporta na nivou naše općine.

Po završetku takmičenja članovi organizacionog odbora manifestacije „Dani deblokade 2013“, Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ su najuspješnijim pojedincima i kolektivima uručili zahvalnice i priznanje za rezultate postignute u streljaštvu i nedavno održanom malonogometnom turniru „Kup 317“.

{s}puska31713{/s}

Exit mobile version