- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport MRK Sloga ponovo ima dobru školu rukometa. Omladinci se okitili peharima

MRK Sloga ponovo ima dobru školu rukometa. Omladinci se okitili peharima

Juniori rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja proslavili su još jedan veliki uspjeh osvojivši titulu prvaka Lige Zapad. Mladi kadeti također su pokazali svoju snagu, osvojivši naslov prvaka, dok su kadeti postali viceprvaci Lige Zapad. Osim ekipnih uspjeha, istaknuli su se i pojedinci – Teo Kolak proglašen je najboljim juniorskim golmanom, a Džani Avdibašić najboljim golmanom u kategorijama kadeta i mlađih kadeta.

Put do ovih impresivnih postignuća nije bio lagan. Ekipe su putovale u Sanski Most, prešavši više od 180 kilometara u jednom smjeru, kako bi odigrale završno kolo Omladinske lige Zapad i primile zaslužene pehare i medalje. U ključnim utakmicama, Sloga se suočila s RK Cepelin Cazin i RK Sana. Posebno napeta bila je utakmica protiv RK Cepelin, gdje su nekoliko minuta prije kraja imali prednost od šest golova, ali su zbog isključenja igrača i trenera Halebića završili utakmicu s četiri gola razlike, što nije bilo dovoljno za osvajanje titule prvaka.

Iako je utakmica bila puna napetosti i kontroverzi, uključujući činjenicu da su obje odlučujuće utakmice odigrane na terenu protivnika u Krajini, ekipa Sloge je pokazala sportski duh i čestitala RK Cepelinu na fer igri i postignutom rezultatu.

Nažalost, za nastavak sezone omladinaca još uvijek nema konkretnih informacija. Iako Sloga nije obezbijedila direktan plasman na državno prvenstvo, čeka ih sramotni baraž, zbog čega će naredne sedmice biti poznate sve potrebne informacije o terminima i odigravanju utakmica.

Uprkos svim izazovima, ponos na postignuća ovih mladih sportaša ne jenjava. U protekla dva dana, Sloga je primila pet šampionskih pehara i jedan za vicešampiona, potvrđujući da imaju najbolje kadetske i juniorske golmane bez konkurencije. Cijela sezona je pokazala snagu i odlučnost dječaka, koji su, iako mlađi od svojih protivnika, uspjeli dominirati u svojim kategorijama.

Ovi rezultati su odraz ne samo talenta i napornog rada mladih igrača, već i predanosti njihovih trenera i podrške cijele zajednice. Ponosni smo na naše tigrove i radujemo se njihovim budućim uspjesima.

Exit mobile version