- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Omladinski iftar u džematu Grnica

FOTO: Omladinski iftar u džematu Grnica

Foto: Mersad Zahirović

Da Ramazan budi lijepe vrijednosti u insanu, a posebno mladim, dokazuje ovaj događaj. Naime, 27. Ramazana 1434h.g. odnosno 04.08.2013 g. upriličen je iftar za mlade postače u džematu Grnica.

Organizator iftara bio je džematski odbor i omladinski krug Grnice, a prisustvovalo je 26 mladih, uz  mjesnog imama Nedžad ef. Huseinović i mutaveliju Mehmeda Šehić. Iftar je upriličen u dvorištu džamije, što mu je dalo dodatnu ljepotu i ugođaj.

Neposredno pred akšam djevojke su priredile i servirale sve što je bilo potrebno, a Dino Zec, predsjednik omladinskog kruga, se potrudio da hrana iz “Casablance ” stigne u pravo vrijeme. Iftar je protekao u lijepoj atmosferi, nakon kojeg su prisutni kafendisali uz keks i kolače.

Obavljen je i zajednički akšam namaz, te pospremljen korišteni prostor i materijal. Nakon teravih-namaza omladina je nastavila ugodno druženje u džamijskom prostoru do sehurskih sati.

Ovo je bio prvi iftar ovakvog tipa, no uz dobru volju našeg Nedžada ef. i aktivnost omladine, vjerujemo da ćemo postati i tradicija AMIN.

{s}grnica5813{/s}

Exit mobile version