- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Usprkos utakmici manje, SKISO Sloga jesenji prvak

Usprkos utakmici manje, SKISO Sloga jesenji prvak

SKISO Sloga iz Gornjeg Vakufa, iako imaju utakmicu manje, jesenji su prvaci u Prvoj ligi BiH.

Ekipa je od osam utakmica zabilježila sedam pobjeda i jedan poraz protiv ekipe Tigar 119 iz Banovića. Sa 21 bodom Sloga je jesenji prvak Prve lige BiH.

Utakmica devetog kola nije odigrana a na parketu su se trebali naći igrači Sloge i Bosne iz Zenice. Odlukom takmičarske komisije SSO BIH ova utakmica bit će odigrana u proljetnom dijelu takmičenja koje počinje krajem marta 2014. godine.

Ekipa Sloge je titulu jesenjeg prvaka proslavila sa svojim simpatizerima a obećali su da će na kraju takmičenja biti prvi a to znači da će prvi puta u historiji ovog kluba takmičenje nastaviti u društvu premijerligaša naše države.

U ostvarenju ovog cilja osim igrača zaslužni su i brojni sponzori iz Gornjeg Vakufa koji su obećali da će ovaj sportski kolektiv pomagati i dalje.

Svakako za uspjeh su zaslužni svi, ali su nam kazali da su ponos kluba iz Gornjeg Vakufa: Samir Čaušević, Mirsad Demirović, Hamdija Džambp, Alija Filan, Anid Hajdarević, Skender Krasniči, Almedin Sejfić, Emir Smajić, Samir Šošić, Jasmin Vele, Jasmin Muratspahić i Esmir Redžić.

Exit mobile version