- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport REZIME: Odlična polusezona rukometaša Sloge

REZIME: Odlična polusezona rukometaša Sloge

Rukometaši Sloge završili su jesenju polusezonu u okvire Prve lige – grupa Jug i zauzeli su dobro četvrto mjesto sa četiri boda zaostatka za vodećim Goraždom, odigrali su 11 utakmica i zabilježili 8 pobjeda, te 3 veoma tijesna poraza, uknjiživši ukupno 24 boda. Kao “domaćini” su odigrali 5 utakmica, mada je već svima dobro poznato da Sloga domaće utakmice igra u KSC Bugojnu ili Turbetu, pa ovaj naziv domaćin i neprilići baš najbolje, zbog nedostatka sportske dvorane rukometaši Sloge prisiljeni su da svoje utakmice igraju 20 kilometara dalje od svoga grada ali to ih nije spriječilo pa su u pet “domaćih” utakmica zabilježili isto toliko pobjeda. Redom su padali Čapljina 39:23, Igman 34:26, Goražde 27:23, Iskra 30:12 i Vitez 45:27, dok su kao gosti pobjede slavili protiv Međugorja, Turbine i Borca a poraženi su od Dobrinjca, Veleža i Jajca.

Sloga je postigla ukupno 358 golova i najefikasnija su ekipa lige, dok su primili 271 pogodak i imaju drugu najbolju odbranu lige, poslije ekipe Goražda. Najbolji strijelci Sloge su Demirović Ajdin i Ohran Irhad a njima su se pridružili i Ljutić Arman, Pokvić Mesud, Bostan Amir i kapiten Dedić Ervin- Dodajmo i tome golmana Čaber Alena koji je otkrovljenje sezone i nalazi se među prva tri golmana lige sa najboljim procentom odbrana. Pored ovih spomenutih igrača koji su iznijeli najveći teret i odigrali svih 11 utakmica, igrači koji su dobivali svoju minutažu ali nešto manju su: Crnica Kenan, Omeragić Nedim, Gazić Mustafa, Džemat Anes, Hozić Haris, Trbara Vlado, Jurina Marin, Gurić Sedin i povrijeđeni Bostan Arman koji je odigrao samo jednu utakmicu i to onu u prvom kolu nakon čega je uslijedila teška povreda ruke i samim tim je propustio ostatak sezone i bio veliki hendikep za ekipu Sloge. Trenerski par Mahmutović Fuad i Hadžiabdić Mehmed zadovoljni su učinjenim ali kažu da može i bolje.

Najveći problem  je što u toku sedmičnih treninga ekipa nije na okupu, što zbog studentskih obaveza, što zbog privatnih poslova, pa tako se dešavalo da u toku sedmice od 4 treninga, ekipi bi uvijek falio neko iz prve postave i nisu bili u mogućnosti pripremiti se na najbolji način, postaviti zonu i uigravat akcije. Dodajmo tome da je sportska sala Osnovne škole “Uskoplje ” gdje se treninzi i održavaju znatno manjih proporcija i nije namijenjena za rukomet pa treninge i uigravanje akcija vježbaju se samo na jedan gol. S obzirom na sve te nedaće sa ovim rezultatima moramo svi da budemo i zadovoljni i ponosni.

Igrači nemaju nikakvih novčanih naknada, izuzev zadnje tri utakmice gdje su od načelnika gospodina Seada Čauševića bili nagrađeni minimalnim premijama, ali za njih jako značajnim. Uprava je uspjela obezbjediti novu garnituru dresova i patike za sve rukometaše, zahvaljujući Općini, Rudniku uglja Gračanica kao i drugim sponzorima koji su prepoznali ovaj sportski rad i učestvovali u ovoj divnoj priči.

Nadamo se da će se ubrzo nastaviti izgradnja sportske dvorane koja bi bila od velike koristi za sve sportske kolektive u gradu. Isto tako apelujemo na građane Gornjeg vakufa koji su van granica Bosne i Hercegovine da prepoznaju ovaj veliki uspjeh rukometaša Sloge i shodno mogućnostima pomognu na neki način razvoj rukometa u našoj općini. Mnogi bivši igrači koji su nekada nosili dres Sloge i uživali u aplauzima kojima ih je nagrađivala gornjovakufska publika danas žive daleko od ovog grada i Sloge, ali nadamo se da nisu zaboravili svoje sugrađane i svoju Slogu i nadamo se da će prepoznati ovaj uspjeh, ove rezultate ostvarene u teškim uslovima i da će se uključiti u akciju pomaganja gornjevakufskog sporta i rukometa, te omogućiti svojim doprinosima da Slogu zajedno dignemo na viši nivo, na nivo koji zaslužuje, da je vratimo na puteve stare slave, puteve Premijer lige. Zajedničkim snagama ne pravimo samo uspjeh za našu Slogu, nego za našu djecu i za naš grad.

Exit mobile version