- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Obilježavanje Međunarodne sedmice djeteta

FOTO: Obilježavanje Međunarodne sedmice djeteta

Svake godine prvi tjedan/sedmica u listopadu/oktobru se obilježava kao Međunarodni tjedan/sedmica djeteta. Javna ustanova Centar za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje je za 2015. godinu obilježila Dječiji tjedan kako bi se skrenula pozornost na potrebu i obavezu poštivanja dječijih prava. U programu su učestvovale Osnovna škola „Voljevac“, Osnovna škola „Uskoplje“, Osnovna škola „Pajić Polje“ i Osnovna škola „Gornji Vakuf“.

Dana 09.10.2015. godine (petak) sa početkom u 11,00 sati djeca svih osnovnih škola sa područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje (oko 200 učenika) su imali defile kroz grad sa transparentima o dječijim pravima kako bi se podigla svijest o pravima djeteta. Nakon toga, u Domu kulture, djeca osnovnih škola su predstavila svoju školu sa kulturno-zabavnim programom. Po završetku programa djeca su dobila osvježenje, sendviče i slatkiše kao nagradu za uspješno urađen program.

Pored navedenog, J.U. Centar za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje je, u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje/tjedna, pomogao višečlanim socijalno ugroženim obiteljima u nabavci školskih knjiga i pribora.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji se bave podizanjem i vaspitanjem djece da uvijek imaju na umu zaštitu prava i interesa djece te da se povremeno zapitaju poštuju li se prava djeteta u svim segmentima života.

{s}djeca111015{/s}

Exit mobile version