- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Završni radovi pred svečano otvorenje sportske dvorane u Gornjem Vakufu

FOTO: Završni radovi pred svečano otvorenje sportske dvorane u Gornjem Vakufu

Foto: Ilijaz Skeho

Naime, još je ostalo postaviti završnu podlogu za teren sportske dvorane, kao i asfaltiranje platoa ispred dvorane. Kako su nam rekli u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje, sve ovo bi trebalo biti završeno do 11. maja kada je planirano svečano otvorenje.

Finansijer projekta dovršetka izgradnje sportske dvorane je bratska općina Sancaktepe, Turska, dok radove ispred dvorane finansira Općina Gornji vakuf-Uskoplje.

Projekt implementira Turska razvojna agencija (TIKA), na osnovu ugovora koji je potpisan s jednom turskom općinom, s kojom se grad bratimio. Financijska vrijednost projekta je preko 1.200.000 KM, i radi se o jednom od najznačajnijih projekata na području gornjevakufske općine u poslijeratnom razdoblju.

Vijest o dovršetku dvorane je obradovala sve građane, a najviše sportiste i sportske radnike, koji su već duže vrijeme ukazivali na potrebu izgradnje jednog ovakvog objekta.

Kada uzmemo u obzir ulaganje Općine od preko 700 hiljada KM, i ulaganje bratske općine Sancaktepe, Republika Turska, vrijednost izgradnje sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju biće oko 2 miliona KM.

{s}dvorana26417{/s}

Exit mobile version