- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Kako je Muamer Zukić preporodio ŽRK Sloga 2013?

Kako je Muamer Zukić preporodio ŽRK Sloga 2013?

ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa jedan je od najmlađih ženskih rukometnih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Od ove sezone sa svojim “djevojčicama” prijavili su se za takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Mlada i neiskusna ekipa pored nekoliko dobrih utakmica i minimalnih poraza zabilježila je i dvije pobjede protiv ŽRK Živinice koji se nalaze na posljednjem mjestu prvoligaške tabele.

Nakon utakmice sa Hrasnicom na Ilidži i ubjedljivog poraza UO kluba odlučio je da je ekipi potrebna neka promjena za pozitivan šok i odlučio postavit sekretara kluba Muamera Zukića za trenera do kraja sezone. U svega sedam dana odrađeno je pet treninga i dvije utakmice od kojih jedna domaća protiv Krajine iz Cazina i druga gostujuća protiv ekipe Turbine u Jablanici. U obje utakmice Vakufljanke su slavile pobjede i tako na svom kontu sada imaju 12 bodova i sa velikim samopouzdanjem dočekuju derbi sa Iskrom iz Bugojna.

Naš portal je pratio utakmicu protiv Hrasnice i ono što je zanimljivo da je identična ekipa za samo sedam dana pretrpila pozitivan šok. U naredna dva duela izgledali su neprpeoznatljivo na terenu, a za komentar smo upitali i pomenutog Muamera Zukića.

“Prije svega hvala Vam za interes o radu našeg kluba, 90% trenutne seniorske ekipe je kod mene naučilo prve rukometne korake, prvi put susrele se sa rukometnom loptom. Smatram da ovu ekipi poznajem u dušu, imaju kvalitet, volju, ljubav i sve ono što je potrebno da bi igrale ovakvu ligu”, rekao je Zukić na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim nastavio:

“Kada mi je UO ukazao povjerenje da vodim ekipu do kraja sezone najviše sam se bazirao na razgovoru sa djevojkama koje su izgubile samopouzdanje, ubjedio sam ih da imaju kvalitet i da samo trebaju malo više vjere u sebe. Već na prvom treningu sam dobio pozitivne odgovore da im se sviđa ono što radimo i da vjeruju da možemo napravit zajedno dobre stvari, što se i pokazalo. Ove dvije pobjede su nadamo se samo uvertira u ono što slijedi a to je derbi sa Iskrom iz Bugojna. U prvom zvaničnom derbiju u Bugojnu smo poraženi i nadamo se da će mo se uspjeti revanširat. Ovu priliku ću iskoristit da pozovem sve ljubitelje rukometa u našem gradu da nas podrže narednog vikenda u utakmici protiv Iskre jer ove mlada ekipa su djevojčice našeg Vakufa i one vrijede njihove pažnje.”

(H. Z./Sportske.ba)

Exit mobile version