- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Učenici MSŠ ‘Gornji Vakuf’ prikupili i podijelili 84 novogodišnja paketića za...

FOTO: Učenici MSŠ ‘Gornji Vakuf’ prikupili i podijelili 84 novogodišnja paketića za socijalno ugroženu djecu

Akcija „Jedno dijete, jedan slatkiš“  i ove godine je realizovana u Mješovitoj srednjoj školi ”Gornji Vakuf” i to u periodu od 10.12.2018 do 25.12.2018. U akciji prikupljanja slatkiša učestvovali su učenici, profesori i uprava  MSŠ ”Gornji Vakuf”. Također, značajan doprinos u realizaciji ove akcije su imali građani Gornjeg Vakufa – Uskoplja koji su mogli donirati/kupiti slatkiše u trgovinama: Best d.o.o. Travnik, S.T.R. Ukras i Dadić promet d.o.o.

Ciljna skupina akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“ na području opštine Gornji Vakuf – Uskoplje su bila djeca koja žive u socijalno ugroženim porodicama, a članovi Vijeća učenika su toj djeci 28.12.2018. godine podijelili paketiće, sa željom da sva djeca na području Općine osjete radost novogodišnjih praznika.

Akcija koju su sproveli učenici MSŠ ”Gornji Vakuf” je odrađena više nego odlično, te su podijeljena 84 paketića, ukupne vrijednosti 756 KM.

Exit mobile version