- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje NIP Gornji Vakuf-Uskoplje: Saopštenje za javnost

NIP Gornji Vakuf-Uskoplje: Saopštenje za javnost

Poštovane sugrađanke i sugrađani ovim putem Vas obaviještavamo da će Narod i Pravda Gornji Vakuf- Uskoplje u narednom periodu podnijeti krivičnu prijavu protiv nekoliko fizičkih lica koja obnašaju javne fukncije u našoj općini.

Naime, nakon završenih lokalnih izbora došlo je do razilaženja u stavovima unutar vladajuće bošnjačke stranke što je dovelo do prelaska određenog broja članova u Narod i Pravdu Gornji Vakuf-  Uskoplje.

Nosioci funkcija im očito to nisu oprostili, te su zloupotrebljavajući položaj počeli svoj osvetnički pohod koji do današnjeg dana nije prestao. Našim članovima i simpatizerima uskraćena su osnovna ljudska prava kroz različite vidove pritisaka od kojih je najčešći mobing na radnom mjestu.

JU „Dom Zdravlja“, OŠ „Voljevac“, Općina GV-U, PS GV-U, RU „Gračanica“ su samo dio organizovanog progona naših članova.

O detaljnijim informacijama krivične prijave pisati ćemo u narednim danima.

Narod i Pravda, kao politički i pravni subjekt, od prvog dana je čvrsto opredjeljanja za jednakost svih građana bez obzira na njihovu vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, te u skladu s tim stati ćemo u zaštitu svih naših sugrađanki i sugrađana koji su na bilo koji način degradirani ili diskriminirani.

Vrijeme strahovlade i samovolje je prošlost. Institucionalnim djelovanjem vratiti ćemo vjeru običnog građanina u pravni sistem naše države, saopšteno je iz političkog subjekta Narod i pravda OO Gornji Vakuf-Uskoplje.

Exit mobile version