- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Predstavljamo maturante MSŠ „Gornji Vakuf“ generacija 2023/2024.

FOTO: Predstavljamo maturante MSŠ „Gornji Vakuf“ generacija 2023/2024.

U školskoj 2023/2024. godini, Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” s ponosom ističe svoju generaciju maturanata koja broji ukupno 83 učenika. Ova raznovrsna grupa mladih ljudi uspješno je završila svoje srednjoškolsko obrazovanje, izgrađujući temelje za svoju budućnost u različitim područjima.

Ova generacija maturanata predstavlja raznolikost interesa i strasti, jer su se školovali u nekoliko različitih smjerova u okviru škole. Neki su odabrali put gimnazije kako bi stekli široko obrazovanje, dok su drugi odabrali specijalizirane smjerove poput elektrotehnike, mašinstva, medicinskih nauka ili uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer/vlasuljar.

Posebno je značajno istaći da ove godine školu napušta prva generacija svršenika medicinske škole za zanimanje medicinska sestra/tehničar. Njihov odlazak predstavlja ne samo kraj jednog poglavlja već i početak novih izazova i prilika u medicinskom sektoru.

U čast postignuća ove generacije maturanata, defile i maturalna zabava bit će održani 25.05.2024. godine. Očekuje se da će ovaj događaj biti prilika za slavlje, refleksiju i stvaranje trajnih uspomena za sve maturante i njihove porodice.

Uz to, Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” već se priprema za novi upis učenika u prve razrede. Upis će se održati u junu i pružit će priliku mladim ljudima da odaberu svoj put obrazovanja u različitim smjerovima koji su dostupni u ovoj školi. Gimnazija, elektrotehnička škola, mašinska tehnička škola, mašinska stručna škola, medicinska škola i škola uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer/vlasuljar čekaju nove generacije učenika spremnih za izazove budućnosti.

Exit mobile version