- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Invazija učenika MSŠ ‘Gornji Vakuf’ na Internacionalni sarajevski sajam knjiga

Invazija učenika MSŠ ‘Gornji Vakuf’ na Internacionalni sarajevski sajam knjiga

Učenici i zaposlenici Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” osvojili su Sarajevo svojom invazijom na 35. Internacionalni sarajevski sajam knjiga. Iako škola svake godine organizuje posjetu sajmu, ovog puta je invazija bila izraženija jer dugo nije bio zabilježen veći broj učenika koji su učestvovali. Jučer je pet autobusa prepunih entuzijastičnih posjetilaca stiglo iz Gornjeg Vakufa, donoseći svježu energiju i interesovanje za knjige. Direktor sajma, Ibrahim Spahić, nije krio svoje oduševljenje ovom neočekivanom posjetom, ističući značaj koji ovakvi događaji imaju za promociju kulture čitanja među mladima.

Ono što posebno treba izdvojiti jeste mirna i bezbjedna atmosfera tokom posjete, bez ijednog incidenta, iako je na put krenulo čak 250 učenika i profesora. U vremenu kada se škole širom zemlje, suočavaju s raznim izazovima, uključujući i nasilje među učenicima, posjeta gornjevakufskih učenika predstavlja svijetlu tačku i primjer izvanrednog ponašanja i vaspitanja.

Osim posjete sajmu knjiga, učenici su iskoristili priliku da istraže i ljepote Sarajeva, ali i da se upoznaju s kulturnim i historijskim znamenitostima Bosne i Hercegovine. Tako je jednodnevni izlet proširen posjetom Visokom i bosanskoj dolini piramida, te tunelima Ravne, pružajući učenicima nezaboravno iskustvo i proširujući njihovo znanje izvan učionica.

Exit mobile version