- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Nogometaši Sloge ubjedljivi u derbiju sa Višićima

FOTO: Nogometaši Sloge ubjedljivi u derbiju sa Višićima

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Na otvaranju proljetnog dijela nogometne sezone u Drugoj ligi FBiH – Jug, Sloga je na svom stadionu u Gornjem Vakufu – Uskoplju razbila četvrtu ekipu lige, Višiće, sa 5:1.

Na početku utakmice ni po čemu se nije mogao naslutiti ovakav ishod susreta. Naime, Višići su u 10. minuti došli u vodstvo od 0:1. Kalfić je centrirao loptu u peterac domaćih, a Zvono u maniru najboljih svjetskih centarfora loptu šalje u neodbranjivi dio mreže gola Kaltaka.

Ovaj pogodak je animirao domaće nogometaše koji furiozno kreću u opsadu gola Višića. Epilog takve igre je pogodak u 27. minuti za 1:1. Strijelac je bio Ilić odličnim udarcem sa dvadesetak metara.

Bile su to minute Sloginog majstora na sredini terena, Igora Ilića. U 36. minuti je izborio jedanaesterac, koji je kasnije pretvorio u pogodak za rezultat prvog poluvremena 2:1 za Slogu.

Na prvi pogodak u nastavku utakmice čekalo se do 58. minute, kada Bekić postiže autogol i povećava vodstvo domaćina na 3:1.

Do kraja utakmice izabranici Ibre Zukanovića su spakovali još dva pogotka u mrežu Višića. Najprije je u 73. minuti glavom pogodio Igor Zeko, a devet minuta kasnije u listu strijelaca se upisao i Mišić na asistenciju Grubeše.

Sloga – Višići 5:1

Stadion Košute. Gledalaca 200. Sudije: Ivica Sušilović (glavni), Miroslav Škaro i Franjo Bandić (pomoćnici). Delegat Ante Milić. Strijelci: 0:1 – Kalfić (10.), 1:1 – Ilić (27.), 2:1 – Ilić (36.), 3:1 – Bekić (OG 58.), 4:1 – Zeko (73.) i 5:1 Mišić (82.).

SLOGA: Kaltak, Matišić (Grubeša), Batinić, Čatić, Zeko, Ilić, Milanović, Zeko I., Demirović (Zec), Mišić, Kulačić (Miličević).
VIŠIĆI: Toro, Kalfić, Bekić, Stojak, Raguž (Kajtaz), Majstorović (Đondraš), Knežović, Šoše (Bule), Zvono, Tolo, Bošković.

{joomplucat:112 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version