- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: OB G. Vakuf-Uskoplje, trening ‘Upravljanje projektnim ciklusom’

FOTO: OB G. Vakuf-Uskoplje, trening ‘Upravljanje projektnim ciklusom’

Foto: GornjiVakuf-x.com

U maloj sali „Centra za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje danas su članovi odbora Omladinske banke Gornji Vakuf održali predavanje za predstavnike neformalnih grupa koji realizuju ovogodišnje projekte Omladinske banke u našem gradu.

Predavanje je održano na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“, a predavač je bio Aid Gafić. Ovom obukom predstavnici deset neformalnih grupa koji realizuju ovogodišnje projekte stekli su znanja o monitoringu, odnosno praćenju realizacije projekata, te evaluaciji projekata.

Predavač, Aid Gafić je prisutne upoznao o važnosti konstantnog monitoringa projekta za uspješnu realizaciju i pisanje završnog izvještaja. „Monitoring je važan dio upravljanja projektom. Proces monitoringa pomaže i davaocima i korisnicima da provjere da li se projekt odvija kao što je planirano. To je sistematsko i kontinuirano sakupljanje, analiza i korištenje informacija korisnih za upravljanje i donošenje odluka u okviru projekta.“, rekao je Gafić.

Nakon završetka izlaganja o Upravljanju projektnim ciklusom, članovi neformalnih grupa su razmijenili svoja iskustva o dosadašnjem toku realizacije svojih projekata, te o načinu prevazilaženja problema koji se javljaju tokom realizacije.

Na kraju su prisutni članovi dobili Uvjerenje o uspješno završenom treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ u okviru programa Omladinske banke.

{joomplucat:463 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version