- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Na Službi za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje 185 osoba sa fakultetskom diplomom

Na Službi za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje 185 osoba sa fakultetskom diplomom

Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu novembru je broj nezaposlenih smanjen za dvadeset i četiri osobe u odnosu na oktobar mjesec iste godine. Tako je krajem mjeseca novembra na  Službi za zapošljavanje bilo 3.075 osoba koje traže zaposlenje.

Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.296, zatim nekvalifikovanih ima 903, te polukvalifikovanih 50. Visokokvalifikovanih je jedno, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 640 osoba.

Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 89 osoba sa visokom stručnom spremom, dok njih 96 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.

Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.442 prvi put traži posao, 787 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 74 ratnih vojnih invalida i 88 članova porodica poginulih boraca.

Tokom mjeseca novembra zaposlilo se četrdeset i osam osoba, i to dvije osobe sa višom stručnom spremom, dvadeset i četiri osobe sa srednjom stručnom spremom, devetnaest kvalifikovanih i tri nekavalifikovane osobe.

U mjesecu novembru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.211 nezaposlenih osoba.

Exit mobile version