10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FOTO: Poraz RK Sloga na otvaranju sezone

rksloga

Rukometaši RK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje poraženi su u prvoj utakmici Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa Jug. Bolji od rukometaša Sloge bili su igrači favorizovane ekipe HMRK Zrinjski Mostar. Gosti su pobijedili rezultatom 25 – 36, na poluvremenu vodili 13 – 20.

Rukometaši Sloge dobro su se držali i pratili igru Zrinjskog do 20-e minute nakon čega dolazi do velikog pada u igri. Zrinjski kontrama i jakom odbranom odlazi na 4 razlike. Do kraja poluvremena prednost je narasla na 7 golova razlike. 

 

U drugom poluvremenu igralo se bez prevelike borbe, gol za gol. Zrinjski je na kraju pobijedio s 11 golova prednosti.

Najbolji u domaćem timu bio je novi stari igrac Tarik Kasumović ( stigao iz Čelika ), postigao 11 golova. Zanimljivo je istači da se samo 5 igrača Sloge upisalo u strijelce. Pored Kasumovića sa 11 golova, 6 golova je dao Hadžijusufović Omer, 4 je dao Pedić Haris, dok su Idrizović Jesenko i Nikola Tokić dali po 2 gola. Golmanski par Demirović/Seferović nije bio raspoložen, zajedno su skupili svega 7 odbrana.

U gostujućem timu najbolji je bio Kordić Martino 8 golova. Gostujući golman je obavio svoj zadatak sa petnaestak odbrana.

Susret u KSC Bugojno pratilo je nešto više od 100 ljudi. 

joomplu:281   joomplu:282   joomplu:283   joomplu:284   joomplu:285   joomplu:287   joomplu:280   joomplu:289

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti