9.2 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

[VIDEO] Šarm sela Kute: Oaza prirodne ljepote u srcu Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Selo Kute, smješteno samo 7,5 km od središta Gornjeg Vakua-Uskoplja, predstavlja pravu perlu u ovoj regiji. Njegova idilična pozicija na nadmorskoj visini od 717 metara u širem području Voljica čini ga jednim od najljepših mjesta za život i odmor u općini.

Na prostoru od 3,30 km2, Kute su domaćin 167 stanovnika prema popisu stanovništva iz 2013. godine. Ova zajednica odiše multikulturalnošću, s 70 Bošnjaka i 97 Hrvata koji dijele svoj život u skladu s bogatom kulturnom baštinom ovog područja.

Šetnja selom pruža jedinstven doživljaj prirode i tradicionalnog načina života. Selo je okruženo prekrasnim prirodnim ambijentom koji poziva na opuštanje i uživanje u svakom trenutku. Brda oko sela pružaju spektakularne poglede, a čist zrak i tišina dodatno doprinose miru i spokoju koji se ovdje osjećaju.

Za one koji žele doživjeti duh Kuta na poseban način, naš briljantni videografski umjetnik, Nedžad Agić, snimio je video prilog koji prikazuje iskonsku ljepotu ovog mjesta. Uz njegovu vještinu, možete virtualno prošetati kroz ulice sela, diviti se prirodnim ljepotama i osjetiti autentičnost života u Kutama.

Ovo selo ne samo da nudi prekrasne pejzaže, već je i domaćin zajednici koja njeguje tradiciju i međusobno poštovanje. Sa svojom bogatom historijom, Kute su mjesto gdje se prošlost i sadašnjost isprepliću na jedinstven način.

Svi zaljubljenici u prirodu, tradiciju i ljepotu života u malim zajednicama mogu pronaći svoj raj u selu Kute. Posjetite ovo čarobno mjesto i doživite harmoniju koju pruža, bilo uživo ili putem virtuelnog putovanja kroz objektiv Nedžada Agića.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti