-1.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

FOTO: Sloga – Tomislav 2:1

slogaTOM

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su danas na svome stadionu savladali solidnu ekipu Tomislava sa 2:1. Utakmica je odigrana po prelijepom vremenu, na idealnom terenu za igru, uz prisustvo stotinjak gledalaca.

Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu. Već u 4.minuti neko od domaćih lijepo šutira, ali golman gostiju izbacuje loptu u korner. U 8.minuti utakmice 1:0 za Slogu. Velika gužva u šesnaestercu Tomislava, Aldin Hodžić se nabolje snalazi i dovodi domaćine u vodstvo.

 

U 17.minuti prva prava prilika za Tomislav, neko od gostujućih nogometaša šutira sa svega tri metra od gola Sloge, ali pogađa dobro postavljenog golmana Kaltaka.

Sloga je uzvratila u 31.minuti kada Nebojša Popović sjajno miješa gostujuću odbranu, šutira sa nekih 14.metara ali lopta odlazi tik preko gola.

U 33.minuti gostujući trener pravi prvu izmjenu i iz igre vadi Josipa Bagarića,a u igru ulazi Matej Milić.

Ništa ova izmjena gostima nije pomogla, jer Sloga do kraja poluvremena nastavlja sa odličnom igrom. Izdvajamo odličan dupli pas Milanovića i Hodžića iz 36.minute, ali je ovaj prvi za malo bio neprecizan. U 43.minuti igrači Sloge su pogodili i prečku golmana Pokrajčića. Popović je još jednom pokazao sav raskoš svoga talenta, odlično se okrenuo u šesnaestercu Tomislav, briljantno šutirao,ali lopta pogađa prečku.

Na početku drugog poluvremena trener Sloge Ibrahim Zukanović pravi dvostruku izmjenu, iz igre vadi Roberta Čorića i Marija Turića, a u igru uvodi Ammara Halilovića i Armina Duvnjaka.

U 57.minti utakmice rezultat je izjednačen na 1:1. Bio je to prekršaj za Tomislav sa nekih 38.metara od gola Sloge. Lopta centrirana u peterac domaćih, golman Adnan Kaltak kreče na nju i umjesto da je uhvati sigurno u ruke, ona mu ispada, a Antonio Sladoja objeručke prihvata ovaj poklon i loptu rutinski šalje u praznu mrežu.

Pet minuta kasnije nemile scene na stadionu „Košute“. Igrač Tomislava Kovačević pravi dva gruba prekršaja u samo jednoj minuti i dobija dva žuta kartona, koja mu obezbjeđuju prijevremeni put u svlačionicu. Žustro je protestvovao kapiten gostiju Petar Čuić, udario je jednog igrača Sloge bez lopte, odgurnuo sudiju i zaradio direktan crveni karton.

Dok se utakmica nastavila nova izmjena kod Sloge, izišao je Matišić, a u igru ušao daroviti Filip Arežina.

Nakon ovih isključenja u Tomislava, Sloga je krenula svim silama prema golu gostiju. Najprije u 68.minuti Arežina lijepo šutira, ali golman gostiju brani. Potom ponovo odlični Popović sjajno prolazi, još bolje šutira, ali golman Pokrajčić bravurozno brani

U 79.minuti Sloga je povela sa 2:1. Konačno se domaćima isplatila inicijativa na terenu. Ponovo je strijelac bio Hodžić, nakon odličnog duplog pasa sa Duvnjakom.

Do kraja utakmice Sloga je rutinski odbranila stečenu prednost, a Tomislavu nisu pomogle ni četiri minute sudijske nadoknade.

Sloga – Tomislav 2:1

Stadion Košute. Gledalaca: 100. Strijelci: 1:0 – Hodžić (8), 1:1 – Sladoja (57), 2:1 – Hodžić (79). Žuti kartoni: Kovačević i Sladoja iz Tomislava. Crveni kartoni: Kovačević i Čuić kod Tomislava.

SLOGA: Kaltak, Miličević, Ćorić (Halilović), Čatić, Matišić (Arežina), Turić (Duvnjak), Ilić, Hodžić, Popović, Simeunović, Milanović
TOMISLAV: Pokrajčić, Bagarić (Milić), Kovačević, Čuić, Gegaj, Perković, Šehić, Sladja, Radoš, Špikić, Tadić

joomplu:327   joomplu:328   joomplu:350   joomplu:365   joomplu:339   joomplu:370   joomplu:338   joomplu:348

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti