2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Spomen česma šehidima Hrasnice

hrasnica

Dana 26.09.2010. godine u MZ Hrasnica upriličen je program povodom završetka radova na izgradnji spomen česme u čast šehidima Hrasnice, a čiji je kamen temeljac postavljen prije dvije godine.

Financiranje ovog projekta omogućila je Vlada SBK i Kantonalna uprava za boračko invalidsku zaštitu. Nosilac aktivnosti vezanih za izgradnju spomen česme je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Gornji Vakuf, koja je vodila brigu o cijelom ovom projektu. Izvođač radova je kamenorezačka radnja “3K” iz Bugojna.

 

Skupu se prvi obratio Senad ef. Tatar ispred džemata Hrasnice kao domaćina i tom prilikom proučio „Jasin“, a potom su se prisutnima redom obratili predsjednik upravnog odbora Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Gornji Vakuf Mirasd Delić, načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje i direktor uprave za BIZ Esad Crnica.

Spomen ploču sa imenima 13 šehida Hrasnice otkrili su dvoje najmlađe djece šehida Hrasnice, Gurić Amela i Muminović Halid. Na kraju skupa prisutnima se obratio i glavni imam medžlisa IZ Gornji Vakuf Enes ef. Omerović i proučio hajr dovu za šehide.

joomplu:407   joomplu:408   joomplu:398   joomplu:391   joomplu:395   joomplu:392   joomplu:402   joomplu:406

Ostatak fotografija iz Hrasnice pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti