18.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Jula 2024.

FOTO: XIV Uskopaljske jeseni od 17. do 24. oktobra

jeseniVečeras je u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje upriličeno otvorenje XIV Uskopaljskih jeseni.

Na samom početku programa pušten je film o nastanku i radu HKD Napredak kroz dalju prošlost, a poslije filma prisutnima se obratio predstavnik HKD Napredak podružnice Uskoplje Dr. Krajina Tvrtko sa riječima dobodošlice. On je upoznao prisutne sa ovogodišnjim programom  Uskopaljskih jeseni te se zahvalio svim sponzorima/pokroviteljima, a posebnu zahvalu je istakao načelniku općine gospodinu Seadu Čauševiću.

Zatim je dao riječ ministrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Greta Kuni , a samu manifestaciju Uskopaljskih jeseni otvorenima proglasio je načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Gospodin Sead Čaušević se obratio prisutnima sa par riječi dobrodošlice i proglasio XIV Uskopaljske jeseni otvorenima čime je nagrađen bogatim aplauzom publike.

 

Potom je zbor Marije Petković iz Uskoplja izveo himne Bosne i Hercegovine , Republike Hrvatske i himnu HKD Napredak, a poslije toga su nastupili članovi KUD Preporod Gornji Vakuf sa nastupom Makedonskog kola.

Po završetku programa dodijeljene su nagrade i priznanja načelniku općine Gornji Vakuf-Uskoplje gospodinu Seadu Čauševiću , ministrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Greta Kuni i KUD Preporod Gornji Vakuf . Nakon dodjele nagrada i priznanja sve prisutne goste predstavnik HKD Napredak Uskoplje Dr. Krajina Tvrtko pozvao je na izložbu slika Akademskog slikara Antonija Džolana i Nikice Zeko u kuću M. Kovačevića  gdje će biti priređena i mala zakuska.

joomplu:629   joomplu:645   joomplu:639   joomplu:630   joomplu:638   joomplu:644   joomplu:637   joomplu:648

Ostatak fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti