8.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

Novi poraz odbojkaša Sloge iz Gornjeg Vakufa

Nažalost i danas je SKISO Sloga doživjela poraz kod kuće od ekipe OKI Vitez. Utakmica je se igrala u sali osnovne skole „Voljevac” u 13:00 h pred 20-tak navijača.

SKISO Sloga je dobro otvorila ovaj meć i na početku prvog seta napravila prednost od 3 poena. Do polovine ovog seta svoju razliku povećavaju na 5 poena. Pred kraj prvog seta malo je falilo da ovu prednost prokockaju ali su skupili snage i set priveli kraju s rezultatom 26:24 u svoju korist.

Drugi set, također dobro počinju i većinom se igralo poen za poen, ali oko polovine seta koncentracija kod Sloge opada i gosti stvarju predost od 2 poena. Do kraja drugog seta gosti su povećali prednost na 4 razlike i set završili sa rezulatom 21:25 u svoju korist.

Kao i prethodna dva seta SKISO Sloga dobro počinje i treći, stvara minimalnu prednost ali nažalost ta prednost se brzo topi i gosti preuzimaju igru u svoje ruke i stvaraju prednost od 6 poena. Treći set je završen s rezultatom 17:25 u korist gostiju.

Četvrti set je bio lagan za goste jer su naši odbojkaši slabo otvorili ovaj set i jednostavno izgubili moral za igrom te Vitezu dopuštaju da stvore veliku prednost na početku seta. OKI Vitez je tu prednost sačuvao do kraja seta te meć mirno privodi kraju s rezultatom 15:25.

Konačan rezultat ovog meča je 1:3 u korist OKI Viteza. U redovima SKISO Sloge najviše se istakao Arif Brkić.

Sastav Sloge: Kadir Kičin br.1, Saudin Čajdin br.3, Nihad Husak br.4, Hamdija Džambo br.9, Samir Čauševic br.7, Arif Brkić br.12, Osman Zukić br.5 i Jasmin Vele br.10

Želimo puno sreće igračima SKISO Sloge u sljedećoj utakmici

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti