18.5 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

FOTO: Omladinska banka predstavila rezultate rada u 2010. godini

U maloj sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje danas je održana prezentacija izvršenih projekata Omladinske banke Bosne i Hercegovine u Gornjem Vakufu – Uskoplju za 2010 godinu.

Omladinska banka koju finansiraju fondacija Mozaik i općina Gornji Vakuf – Uskoplje je u ovoj godini realizovala projekte u vrijednosti od 32 367 KM, od čega je Omladinska banka obezbijedila 15 567 KM, a 16 800 KM su obezbijedili članovi radnih grupa u svojim lokalnim zajednicama u vidu donacija i dobrovoljnog rada.

Projekti koje je financirala Omladinska banka su realizirani na području: Uzričja, Boljkovca, Duradbegović Doca, Dražev Doca, Grnice, Voljica, Luke, te u Varošu kod obdaništa i srednje škole.

Za najbolji projekt proglašen je projekt Izgradnje košarkaškog igrališta u naselju Uzričje. To je jedini projekt gdje su Bošnjaci i Hrvati zajedničkim snagama uradili i implementirali kompletan posao.

Na današnjoj prezentaciji urađenog posla uručene su i zahvalnice donatorima iz lokalnih zajednica, pojedincima i organizacijama koje su najviše pomogle realizaciju projekata Omladinske banke.

Posebnu zahvalnicu od Željka Paunovića, predstavnika Omladinske banke Bosne i Hercegovine dobio je Adis Agić, koordinator Omladinske banke za Gornji Vakuf – Uskoplje.

{joomplucat:69 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti