10.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

FOTO: Usvojen budžet za 2011. godinu, više para političkim strankama

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf – Uskoplje usvojen je budžet za 2011. godinu. Budžet je uvećan za 5% u odnosu na 2010. godinu  i sada iznosi 4 441 600 KM. Radi se uglavnom o socijalnom budžetu bez nekih većih izdvajanja za razvoj općine.

Sjednica Općinskog vijeća je protekla u radnoj atmosferi, a sve su tačke dnevnog reda  usvajane bez veće rasprave. Na samom početku sjednice Jasminka Drino – Kirlić je tražila da se u dnevni red uvede tačka o izdvajanju pomoći od strane Općine Gornji Vakuf – Uskoplje za druge općine u Bosni i Hercegovini koje su uništene poplavama u nedavnom nevremenu. Vijećnici su bili saglasni da pomoć treba i našoj općini, te da se nema sredstava za pomaganje drugima.

Najvažnija tačka dnevnog reda je bila usvajanje budžeta za 2011. godinu. Budžet je jednoglasno usvojen uz  amandman Nasera Karamustafića da se za Hitnu pomoć izdvoji 5 000 KM.

Nakon što su usvojili budžet, vijećnici su odmah usvojili i prijedlog da se povećaju izdatci za političke stranke, sa 300 KM na 350 KM po vijećniku. Protiv ovog prijedloga je jedino glasala Jasminka Drino – Kirlić. Tako će u narednoj godini iz budžeta Općine Gornji Vakuf – Uskoplje za političke stranke biti izdvojeno 96 600 KM.

Na kraju su predsjedavajući i nekolicina vijećnika poželjela sretne božićne i novogodišnje praznike svim građanima Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

{joomplucat:71 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti