10.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Održana akademija “Sjećanje na komandanta Gorana Čišića”

Večeras je u prepunoj sali Centra za obrazovanje i kulturu u 19h, održana akademija „Sjećanje na komandanta Gorana Čišića“ u povodu šesnaest godina od pogibije heroja Bosne i Gornjeg Vakufa Gorana Čišića. Organizator ove veoma lijepe i hvale vrijedne akademije je udruženje boraca „Goranovi“.

Na početku akademije, poslije intonacije državne himne, voditeljski par Dedić Alma i Gudić Nedžad pozvali su Goranovog saborca Čeho Seida zvanog Čupo da se obrati prisutnim. On je u svom govoru prošao kroz Goranov ratni put u odbrani i oslobođenju Gornjeg Vakufa i ostalih dijelova Bosne i Hercegovine, naglasivši Goranovu veličinu kao čovjeka i borca.

Nakon Seidovog govora, prisutnim se obratio i predsjednik koordinacije boračkih udruženja u Gornjem Vakufu Suad Duratbegović. On je u svom govoru istakao Goranov značaj u odbrani i oslobođenju okupiranih teritorija.

Upriličena je i dodjela nagrada za literarne radove učenika osnovnih škola na temu Goran Čišić-heroj Bosne. Nagrade su osvojili sljedeći učenici: Dželihodžić Emina, Trapo Nazifa, Milanović Admira, Petrović Lejla, Dadić Lejla i Šehić Aida. Nagrade su uručili Sanja i Mensur, djeca rahmetli Gorana Čišića.

Sve prisutne na akademiji počastio je Alem Dizdar otpjevavši nekoliko pjesama. Pjesma „Ako pitaš prijatelju“, koju je Alem na početku otpjevao izmamila je suze prisutnih. To je pjesma koja će se vječno pamtiti u Gornjem Vakufu. Nastala je u ratnim danima. Pjesmu je napisao Naser Karamustafić, a prvi je otpjevao Nihad Seferović.

Nakon što je Alem otpjevao nekoliko pjesama, učenici osnovne škole Gornji Vakuf su u režiji nastavnice Zibe Hadžimehanović izveli nekoliko plesnih tačaka, prilagođenih sjećanju na heroja Bosne Gorana Čišića.

{joomplucat:73 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti