17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

FOTO: Djeca uživaju u ljepotama zime

Zima je u brdsko – planinskim krajevima Bosne uvijek bila velika radost za svu djecu, zbog ogromne količine snijega. Kao po nekom genetskom određenju naša djeca uvijek više vole zime nego ljeta. Nadahnuće koje im daje „bijeli pokrivač“ je nevjerovatno.

Svake zime djeca u svojim ulicama se takmiče ko će napraviti ljepšeg Snješka bijelića. To je onaj čikica od snijega, sa nekim maštovitim nosom, uglavnom od mrkve, nekim ogromnim očima, jajastom glavom i velikim stomakom.

Djeca iz gornjevakufskog naselja Boljkovac su ovog vikenda napravili Snješka bijelića, visokog gotovo 2 metra. Naravno, da bi napravili snješka te veličine trebala im je i pomoć odraslih. Tako su se i njihovi roditelji vratili u dane svoga djetinjstva, kada su bezbrižno uživali u snježnima idilama svoga kraja.

Ekipa portala gornjivakuf-x.com je zabilježila rad djece Boljkovca. Pozivamo najmlađe iz svih naselja općine Gornji Vakuf da prave snješka, da to fotografišu i pošalju na e-mail uredništva gornjivakuf-x.com portala. Pokažimo da zimska čarolija nije umrla u našem gradu.

{joomplucat:75 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti