10.5 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

FOTO: Izabran Izvršni odbor MIZ Gornji Vakuf

Dana 25. decembra 2010. (subota) nakon klanjanja podne-namaza u učionici džamije Mehmed bega Stočanina održana je izborna skupština u kojoj se birao Izvršni odbor MIZ Gornji Vakuf za period 2010-2014. godina.

Izbornom skupštinom predsjedavao je predsjednik izborne komisije Ešref Garib, te članovi komisije Šečunović Ulfeta i Karaosmanović Ajka.

Na samom početku predsjednik MIZ Gornji Vakuf (2006-2010. godina) Ibrahim Kasumović je poselamio prisutne i čestitao im na izboru u Skupštinu Medžlisa. On je otvorio izbornu skupštinu, te predao riječ predsjedniku izborne komisije Ešrefu Garibu koji je na početku pročitao imena članova skupštine koji su izabrani na proteklim izborima. On je naglasio da po izbornom zakonu IZ BiH na listi za izvršni odbor mora biti dupli broj kandidata od broja članova izvršnog odbora.

Pošto Izvršni odbor MIZ Gornji Vakuf broji deset članova, na kandidacionoj listi je potrebno minimalno dvadeset kandidata. Ove godine se otišlo dalje pa je u Muftijstvu ovjerena lista od 37 kandidata za Izvršni odbor. U Izvršni odbor ulaze četiri člana sa područja Centra, Gornje mahale, Vrsa, Bistrice, Odvoda i Batuše, zatim dva člana iz Privora, dva člana iz donjeg kraja općine, te dva člana predstavnici imama. Nakon što je predsjednik komisije pročitao kandidate za Izvršni odbor, izraženo je negodovanje prisutnih na imena kandidata. Bilo je prigovora zašto su na listu stavljeni ljudi koji nisu članovi skupštine, zatim se prigovorilo zbog čega nema kandidata iz Pridvoraca i iz Bojske. Predsjednik komisije je odgovorio da je kandidaciona lista ovjerena u Muftijstvu te da se ona ne može mijenjati.

Nakon toga se pristupilo glasanju za Izvršni odbor. Nakon obavljenog glasanje utvrđeno je da u kutiji ima 47 listića, a da se na listu članova skupštine koji imaju pravo glasanja potpisalo 42 glasača. Kasnije je utvrđeno da se pojedini članovi skupštine nisu potpisali da su glasali.

Članovi Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za period 2010-2014. su:

1.            Kurbegović Enes
2.            Ljubunčić Omer
3.            Ljubunčić Bajro
4.            Musa Mustafa
5.            Milanović Šećo
6.            Šošić Ilijas
7.            Šehić Edhem
8.            Crnica Zijad
9.            Glamočak ef. Ibrahim
10.          Abdibegović ef. Ismet

Sljedeća protokolarna dužnost novoizabranih članova Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf je izbor predsjednika Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za period od 4 godine. Predsjednik će biti jedan od članova Izvršnog odbora.

{joomplucat:77 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti