2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

NAJAVA: Djeca pjevaju hitove u Gornjem Vakufu – Uskoplju

U srijedu, 29.12.2010. godine sa početkom u 18:00 h u velikoj dvorani Centra za obrazovanje i kulturu bit će održan festival „Djeca pjevaju hitove u Gornjem Vakufu – Uskoplju“.

Organizator ovog festivala je JU „Centar za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje uz finansijsku pomoć Ministarstva za obrazovanje i kulturu Srednjobosanskog kantona. Dječji festival se održava svake godine, međutim ovaj je potpuno drugačiji i napravit će presedan. Ovo će biti prvi put poslije nesretnog rata da pjeva Gornji Vakuf – Uskoplje, odnosno i Bošnjačka i Hrvatska djeca.

Veliku pomoć u realizaciji ovog festivala pružit će gornjevakufski pjevač Adin Čalkić, te Edin Čatić i ekipa iz KSC-a Bugojno.

Žiri na ovoj manifestaciji će biti sačinjeni od provjerenih muzičkih imena sa područja cijele općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Za portal gornjivakuf-x.com, Adin Čalkić je izrazio želju i inicijativu da se u Gornjem Vakufu – Uskoplju organizuje i regionalni dječji festival koji bi okupio djecu iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca itd. Na festivalu bi se našli samo najbolji sa festivala održanim u tim gradovima. To je u planu i bit će realizovano u naredna dva mjeseca.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti