10.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

FOTO: Osnovna škola Gornji Vakuf

Ekipa web portala gornjivakuf-x.com će u narednom periodu napraviti reportaže iz svih osnovnih škola na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Prva od četiri osnovne škole koje egzistiraju na našoj općini koju smo posjetili je Osnovna škola „Gornji Vakuf“.

Osnovna škola „Gornji Vakuf“ je formirana 1997. godine. Iste godine je napravljena i nova zgrada koju je finansirala Kraljevina Malezije. Ovu školu pohađa 648 učenika podijeljenih u 30 odjeljenja. Od 30 odjeljenja, njih 24 su redovna, dok 6 odjeljenja čine po dva razreda u kombinaciji prvi i treći razred, te drugi i četvrti. Nastava u ovoj osnovnoj školi se odvija u dvije smjene.

Osnovnoj školi „Gornji Vakuf“ pripadaju tri područne škole, a to su škola u Bistrici, Voljicu i na Vrsima. Osnovna škola „Gornji Vakuf“ ima 60 zaposlenih od kojih je 42 nastavnika. U sklopu škole pored redovne nastave izvodi se i dodatna nastava, slobodne aktivnosti i sl.

U školskoj 2009/2010 u ovu osnovnu školu upisala se i prva generacija devetogodišnje škole. Ove školske godine upisana je i druga generacija i ona se uspješno odvija bez ikakvih smetnji.

Posljednjih godina primjetan je pad broja učenika koji upisuju osnovnu školu. Međutim, kako nam je direktor ove škole rekao u narednim godinama će taj negativan trend stati na osnovu informacija koje dolaze iz matičnog ureda.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Osnovne škole „Gornji Vakuf“ gospodinu Dževadu Isakoviću koji nas je primio i podijelio sa nama informacije o ovoj školi. Također se zahvaljujemo i pedagogu ove osnovne škole Emiru Sinanu koji nas je upoznao sa razredima koji su bili u drugoj smjeni.

{joomplucat:80 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti