3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

VIDEO: Pomoć iz Gornjeg Vakufa stigla u Goražde

Jučer je u općinu Goražde stigla donacija iz Gornjeg Vakufa. Riječ je o humanitarnoj akciji koju je pokrenuo Medžlis IZ Gornji Vakuf u saradnji sa džematskim odborima. U toj akciji je prikupljeno osnovnih životnih namirnica i robe u vrijednosti preko 15.000. KM. Tim povodom u općinu Goražde doputovala je i delegacija predvođena glavnim imamom Enes ef. Omerovićem, kako bi uručili prikupljenu pomoć. Pored glavnog imama, u delegaciji su bili: Izet ef. Zorlak, Ešref Garib, Seid Bektić, Asim Kirlić i Ilijaz Skeho.

Na prijemu koji je održan u zgradi općine Goražde riječi zahvalnosti u ime građana općine Goražde uputili su načelnik općine mr. Muhamed Ramović i glavni imam Medžlisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić.

Ovom prilikom treba se zahvaliti inicijatorima i organizatorima ove hvale vrijedne akcije kao i građanima i privrednicima Gornjeg Vakufa koji su u potpunosti podržali ovu akciju. Također, posebna zahvalnost ide Ibrahimu Kasumoviću koji je ustupio svoj šleper da bi se prikupljena roba prevezla do općine Goražde.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti