11.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

Nogometaši Sloge ponovo u pogonu

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja danas su počeli sa pripremama za nastavak nogometne sezone u Drugoj ligi – Jug Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom prvenstvene pauze koja je trajala gotovo dva i pol mjeseca Slogu su napustili Nebojša Popović  i Aldin Hodžić koji su činili ubitačni napadački dvojac u prvom dijelu sezone. Njih dvojica su potpisala za ekipu Travnika koja se takmiči u Premijeri ligi Bosne i Hercegovine. Pored ove dvojice nogometaša redove Sloge napustio je i talentovani Filip Arežina koji će također karijeru nastaviti u elitnom nogometnom takmičenju u BiH. Naime, on je potpisao petogodišnji ugovor sa mostarskim Zrinjskim.

Da nije sve tako crno u redovima Sloge potvrđuje podatak da će ekipu sigurno pojačati tamnoputi Phil Jackson, o kojem je gornjivakuf-x.com već ranije donio ekskluzivnu reportažu. Pored njega redove Sloge će pojačati i nekolicina igrača iz Lokomotive Zagreb, koji će doći na kaljenje u Gornji Vakuf – Uskoplje.

Ibro Zukanović je planirao sa igračima Sloge prvi dio priprema odraditi na stadionu Košute u Gornjem Vakufu – Uskoplju a nastavak u nekom od sportskih centara u BiH. Međutim, katastrofalni vremenski uslovi (op.a. danas igrači trenirali na -3 i snijegu od 7 cm) su natjerali Zukanovića da već sad razmišlja o preseljenju priprema u neki primorski grad u Hrvatskoj.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti