10.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2010. godinu”

Danas je u sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2010. Godinu“.

Domaćin ove manifestacije je općina Gornji Vakuf-Uskoplje, a svećanost u kojoj će se proglasiti Sportista Kantona za 2010. godinu održat će se 04.02.2011. godine.

Na početku današnje sjednice uručeni su prigodni pokloni od strane Sportskog saveza SBK za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića i predsjednika Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Marinka Krajinu, kao i za ministricu Gretu Kunu predsjednicu Organizacionog odbora.

Predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Greta Kuna je u svom govoru izrazila duboku zahvalnost domaćinima ove manifestacije kao i svima koji su doprinjeli da se organizuje ova manifestacija. Također, ona je istakla i značaj posebnog odjela pri ministarstvu za organizaciju ove manifestacije.

U svom govoru, načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević je poželio dobrodošlicu prisutnim i zahvalio se na podršci u organizaciji ove manifestacije.

U nastavku sjednice pročitani su pokrovitelji ove manifestacije, kao i sponzori, donatori, te medijski pokrovitelji.

Zlatni sponzor ovogodišnjeg izbora je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport SBK i Flash Team Gornji Vakuf – Uskoplje. Web portal gornjivakuf-x.com je jedan od medijskih sponzora ove manifestacije.

Nakon što je pročitan dnevni red od strane predsjedavajućeg, isti je usvojen te se nastavilo s radom.

Izvod iz zapisnika Ocjenjivačkog suda/žirija „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2010. godinu“ je pročitao predsjednik Branko Pilić. Isti je nakon kraće rasprave u potpunosti usvojen. Ocjenjivački sud/žiri za Izbor sportiste Kantona za 2010. godinu sačinjavaju: Branko Pilić, predsjednik; Nevres Jemendžić, podpredsjednik; Zvonimir Čilić, član; Samir Pinjo, član; Dževad Ibrahimović, član.

{joomplucat:91 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti