18.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 23. Maja 2024.

Press konferencija “Izbor sportiste SBK za 2010. godinu”

Danas je u Travniku održana konferencija za novinare pred nastupajući Izbor sportiste SBK za 2010. godinu.

Prisutnim novinarima se obratio načelnik Općine Gornji Vakuf – Uskoplje, domaćina ovogodišnjeg izbora. On je istakao značaj ove manifestacije za Općinu Gornji Vakuf – Uskoplje i sve sportske kolektive koji egzistiraju u gradu na Vrbasu: „ Na našoj općini sport je jedan poseban segment u kojem mi bilježimo odlične rezultate, u uslovima u kojim radimo. Mi nemamo ni jedne dvorane gdje bi naši sportaši svoje normalne aktivnosti mogli odvijati, naši rukometaši održavaju treninge u halama bivših tvornica“.

Predsjednik Sportskog saveza SBK je podsjetio da je ovo šesti put da savez na čijem je on čelu bira najuspješnije sportiste. Prema njegovim riječima sportaši sa područja SBK su ostvarili zapažene rezultate, iako im je iz budžeta Kantona izdvojeno samo 350 000 KM. S ciljem stimulisanja uključivanja što većeg broja mladih ljudi u sport, Sportski savez SBK želi da ovogodišnjih najbolji sportista i sportiskinja budu stipendirani od strane Vlade SBK.

Na tonu predsjednika Sportskog saveza SBK je bila i sekretarica Saveza, Amela Trbović koja je podsjetila da su ove godine u izbor uvedene i nove kategorije i to: najbolji kadet i kadetkinja, najbolji junior i juniorka, te najbolja sportiskinja i sportista do 14 godina, sve s ciljem omasovljavanja sporta i preventivnog djelovanja protiv ovisnosti mladih o drogama.

Manifestacija „Izbor sportiste SBK 2010. godine“ će se održat u petak, 04.02.2011. godine u „Centru za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje. Manifestaciju će svojim programom uveličati HKD „Napredak“, BZK „Preporod“ i Srednja glazbena škola „Jakov Gotovac“ iz Novog Travnika.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti