10.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

FOTO: Održana Centralna svečanost u povodu rođenja poslanika Muhammeda a.s.

Danas je poslije podne namaza u džematu Grnica, općina Gornji Vakuf, održana Centralna svečanost u povodu rođendana posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda s.a.v.s. Ove godine je odlučeno da se Centralna svečanost održi u džematu Grnica. U prepunoj džamiji u Grnici, mevlud su proučili imami MIZ Gornji Vakuf.

Na početku svečanosti kratak govor je održao imam džamije u Grnici Nedžad ef. Huseinović. On je poželio dobrodošlicu svim prisutnim i izrazio oduševljenje što se džamija u Grnici popunila do posljednjeg mjesta. Naglasio je značaj u slijeđenju posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Nakon obraćanja imama džamije u Grnici , uslijedilo je učenje mevluda od strane imama MIZ Gornji Vakuf.

Na kraju svečanosti prisutnim se obratio i glavni imam MIZ Gornji Vakuf prof. Enes ef. Omerović. On je govorio o poslaniku Muhammedu a.s. i vrijednostima u slijeđenju sunneta kojeg nam je ostavio Muhammed a.s. Sa prisutnim džematlijama glavni imam je podijelio jednu informaciju koju je u posljednje vrijeme čitajući knjige otkrio. Naime, 1950. godine  jednom zapadnom  filozofu su, inače profesoru na jednom univerzitetu u Francuskoj pred smrt postavili jedno pitanje. Pitanje je glasilo: “Ko je najveća osoba koja je dunjalukom hodila?” Profesor je bez razmišljanja odgovorio da je to Božiji poslanika Muhammed a.s.

Na kraju svečanosti upućena je dova Allahu dž.š.

{joomplucat:94 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti