17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

Danas protest policije u SBK

Sindikat Ministarstva-unutrašnjih poslova /MUP/ Srednjobosanskog kantona najavio je da će danas pred zgradom kantonalne vlade u Travniku održati protest, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora i Zakona o platama policijskih službenika i namješenika u Federacije BiH.

Predsjednik Sindikata Dragan Škulj rekao je da će protest biti održan od 10 do 12 sati.

“Iako je ranije sa sindikalnim organizacijama policijskih službenika dogovoren izlazak na proteste u isto vrijeme, osim službenika MUP-a Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kolege iz Bosansko-podrinjskog  i Tuzlanskog kantona do danas nisu potvrdile svoj izlazak”, dodao je Škulj.

Policiji se sutra neće obratiti niko od nadležnih, jer se danas obilježava vjerski praznik – rođendan poslanika Muhameda.

Predstavnici sindikata MUP-a i pregovarački tim kantonalne Vlade su ranije dogovorili isplatu zaostalih plata, te izvršenje zaostalih pravodusnih odluka, ali je Vlada tražila da se odreknu kamata, što nije prihvaćeno.

Policijski službenici Srednjobosanskog kantona imaju najmanje plate u odnosu na kolege u FBiH zbog čega zahtijevaju dosljednu primjenu Zakona o platama .

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti