10.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

Počela izgradnja parkinga u gornjovakufskom naselju Odvode

Ulaganja na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja u saobraćajnu infrastrukturu se nastavljaju i dalje. Zbog zime i niskih temperatura radovi su prekinuti pred kraj prošle godine. Međutim, usljed lijepog vremena radovi su ponovo otpočeli u našem gradu.

Kako je za gornjivakuf-x.com rekao Nedeljko Knežević ispred Službe za civilnu zaštitu, stambeno komunalne poslove, obnovu i zaštitu okoliša Gornji Vakuf – Uskoplje sa „Rudnicima Gipsa“ Donji Vakuf potpisan je ugovor vrijedan 68.418,24 KM o novim infrastrukturalnim projektima u našem gradu. Ova sredstava obezbijedila je Vlada F BiH od GSM licence za 2008. i 2009. godinu.

Prema ugovoru „Rudnici Gipsa“ su se obavezali da će postaviti novi asfalt i trotoar u ulici Džemala Bijedića u naselju Odvode u dužini od 460,50 m. Također je dogovoreno postavljanje novih ivičnjaka na ovoj relaciji, uz mogućnost da se zadrži maksimalno 10% starih ivičnjaka.

U istom naselju će biti izgrađen parking ukupne površine od 1549,28 m2 uz svu potrebnu oborinsku kanalizaciju. Parking će biti smješten na lokalitetu od ulice prema piceriji „Blitz“ pa do ulice Safet bega Bašagića, sa koje će biti urađena i dva ulaza na parking u dužini od 14 metara. Pored ovog parkinga, bit će građen i manji parking ispred advokatskog ureda „Gekić“, površine 169,16 m2. Također bit će postavljen novi asfalt u ulici Safet bega Bašagića i ulici prema piceriji „Blitz“, dužine 61 metar.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti