3.6 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Sloga poražena u međugradskom derbiju

Rukometaši Sloge izgubili su u 17. kolu Prve rukometne lige FBiH – grupa Jug (17-24) od RK Iskre. Susret se igrao u izuzetno hladnom KSC Bugojno.

Obje momčadi u utakmicu su ušle sa dosta opreza. Prvo poluvrijeme je obilježila jaka odbrana na obje strane.

Sloga stiže do prvog gola na utakmici već u prvom napadu iz dobro izrađene akcije. Iskra do svog prvog gola stiže tek u šestoj minuti, kada je na semaforu stajalo 3 – 1 za Slogu.

U 13. minuti bilo je 5 – 2, to je ujedno bila i najveća prednost Sloge. U 19. minuti na semaforu je stajalo 6 – 4 za Slogu. U 23. osjetio se pad u igri domaćih rukometaša, međutim zadržali su prednost od jednog gola. U 25. minuti Iskra izjednačuje, da bi do kraja poluvremena preokrenula rezultat 7 – 8.

U drugom poluvremenu igralo se gol za gol. U 38. minuti Sloga izjednačuje na 10 – 10. Iskra prebacuje u veću brzinu i u 46. minuti ima 3 gola prednosti 12 – 15. Do 49. minute Iskra stvara prednost od 5 golova razlike. U 50. minuti utakmica je prekinuta. Nakon duže pauze, susret je ipak nastavljen, a konačan rezultat utakmice glasio je 17 – 24 za formalne goste.

Najbolji u crvenom dresu bio je Pedić Haris za 6 golova. Ostali strijelci: Hadžijusfović 4, Idrizović 2, Kasumović 2, Čajdin 1, Dedić 1, Gekić 1. Treba istači da je mladi golman Sloge Demirović dobro obavio svoj posao (4 sedmerca odbranio).

Za Iskru 5 golova je postigao Tokić Nikola, novopridošlica iz Sloge. Inače tokom cijelog meča dobivao je zvižduke od domaćih navijača, popularnih Red Uniona.

Utakmicu je pratilo više od 200 gledalaca. Treba napomenuti da su sredinom drugog poluvremena obje navijačke grupe zajedeno otpjevale himnu Bosne i Hercegovine.

{joomplucat:104 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti