11.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

FOTO: Rukometaši Sloge nastavili nizati poraze

Velež je teškom mukom došao do novih bodova. I ovaj put izostala je podrška Red Army, koji su na prethodnim susretima stvarali paklenu atmosferu. Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena.

„Rođeni“ u furioznoj igri prvih trideset minuta nisu davali gostima da se snađu. Većim dijelom susreta imali su prednost od 10 golova prednosti, ali je početkom drugog poluvremena došlo do pada u igru Mostaraca, što gosti koriste i u nekoliko navrata se približavaju na tri gola razlike. U 57. minuti na gol domaćih stao je Gazić, koji svojim furioznim odbranama unosi stabilnost u ekipu, te domaćii dobijaju na samopuzdanju i ne dozvoljavaju iznenađenje.

Prvi strijelac susreta bio je Pedić iz Sloge sa osam postignutih golova, dok je Denjo postigao šest golova za Velež, sve u drugom poluvremenu. Velika je šteta što susretu nije prisustvovao veći broj gledalaca, koji bi uživali u večerašnjoj utakmici sa infarkt završnicom.

Sljedeći vikend Velež gostuje u Čapljini, trenutno prvoplasiranoj ekipi, koja je nanijela poraz Zrinjskom direktnom konkurentu za osvajanje titule.

„Prvo poluvrijeme je bilo idealno, protivnik se dugo nije mogao snaći u našoj igri. U drugom poluvremenu smo malo poklekli, došlo je do umora pojedinih igrača, igračke rokade koje smo pravili nisu bile baš najbolje.. Imamo loše iskustvo sa Slogom. Ipak, ubilježili smo novu pobjedu, izašli smo bez povrijeđenih i pripremamo se za narednu utakmicu u Čapljini“, rekoa nam je trener Veleža Semir Abaza.

Trener gostiju Mithat Šljivo kaže da su se njegovi momci prepali.

„Ipak, u drugom poluvremenu smo zaigrali kako smo se dogovorili. Moglo se, možda, i bolje odigrati. Suđenje je bilo korektno, kamo sreće da i mi u Vakufu imamo ovakvo suđenje. Čestitam Veležu na pobjedi“, rekao je Šljivo.

Iduće kolo Sloga u Bugojnu dočekuje desetoplasirani Igman sa Ilidže.

RK Velež (Mostar)-RK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) 28 :23 (15:6)

Sudije: Begić i Knezović (Mostar)

Dvorana USRC „Mithad Hujdur Hujka“

Gledalaca 200

RK Velež: Hondžo, Hodo, Demirović 4, Čorić, Korjenić 1, Zolj, Denjo 6, Čamdžić 1, Šapuh 5, Šunje 4, Gazić, Pokvić 3, Kurt, Bilkić, Ljutić, Ohran 4. Trener: Semir Abaza

RK Sloga: Demirović, Seferović, Karahodžić M, Behrem, Kasumović 1, Dedić 2, Bego, Čajdin 3, Grabovac 1, Pedić 8, Imamović, Hadžimehanović, Čelić 1, Omeragić, Gekić 3, Karahodžić E. 4. Trener: Mithat Šljivo

{joomplucat:108 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti