11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Općina Gornji Vakuf – Uskoplje primila pet volontera na godinu dana

grb_gv

Od danas pet mladih, obrazovanih osoba steklo je priliku da kroz jednogodišnji volonterski rad u općinskoj administraciji općine Gornji Vakuf – Uskoplje steknu uslove za polaganje pripravničkog ispita koji će im omogućiti kasnije lakše zaposlenje.

Priliku za jednogodišnji rad i sticanje neophodnog iskustva dobili su : Diplomirani arhitekta Mr. Saudin Zahirović, Bachelor poslovanja Emina Gurić, Diplomirana pravnica Mr. Ivana Šekerija, Bachelor prava Mateja Bandić te Bachelor poljoprivrede Amela Sinan.

Na kratkom prijemu Općinski načelnik im je zaželio da se ugodno osjećaju među starijim kolegama te da iskoriste svaki trenutak kako bi svoje znanje iz školskih klupa primijenili i proširili primjerima iz prakse i svakodnevnog kontakta sa strankama. Pored Općinskog načelnika ovoj maloj svečanosti prisustvovao je i Pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti gosp. Branko Matijanić koji je iskoristio ovu priliku da upozna volontere sa načinom rada, njihovim pravima i obvavezama. Ovom prilikom volonteri su potpisali i ugovore o radu.

Gospodin načelnik Čaušević je naglasio da će općina i u narednim godinama nastaviti sa praksom prijema volontera, a preporuku za ovakav vid upošljavanja predložio je i svim javnim poduzećima i ustanovama na području općine.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti